Sunday, May 19, 2013

La Tahzan Athirah.



.

Assalamualaikum.

Lama sudah diri ni tak jenguk blog ni. Blog yang cuma aku sentuh bila ada ‘mood’. Blog yang cuma aku kemaskini bila aku rasa aku tak mampu nak luah perasaan aku pada sesiapa. Ya Allah, zalim sungguh la aku kat blog ni. Kalau blog ni mempunyai nyawa, mesti dah dikutuk nya tuan dia ni.

Aku sebenarnya tengah stress L Tension memikirkan nasib diri ni. Kenapa ehh korang, aku ni selalu malang dalam bercinta :’( Kenapa aku tak mampu nak bahagia macam orang lain? Kenapa kalau aku dapat rasa nikmat cinta tu, cuma sekejap je aku diberi peluang? Kenapa ehh aku ni selalu ditipu? Kenapa eh korang?? L

Aku tak tahu nak cakap macam mana lagi L Penat dah diri ni menangis. Penat dah aku kenang and renung apa salah aku sampai macam ni sekali layanan yang aku terima. Aku ni tak berhak ke nak dapat kasih saying yang sempurna? Aku ni terlalu hina ke nak rasa semua keindahan dan nikmat tu?

Apa yang mampu aku buat, sedapkan hati ni. Cuba berfikir secara positif. Ya, mungkin aku tak diberi peluang untuk merasai nikmat bercinta tu. Tentu ada hikmahnya. Mungkin Allah tidak mengizinkan aku lalai dan leka dengan nikmat tu semua. Sedangkan waktu biasa pun aku selalu lupakan DIA. Apatah lagi agaknya kalau aku ni terlalu diberi nikmat yang melalaikan. Masih mampu kah aku ingat tentang DIA ketika itu?

Aku hanya mampu berdoa. Seandainya, ada  jodoh yang tertulis untukku di atas sana, aku berharap biarlah lelaki itu mampu menjaga ku, menjaga keluargaku, menjaga dan mendidik aku serta anak-anakku. Mampu menjadi Imam di setiap solatku. Mampu menjadi ketua yang boleh aku rujuk segala perkara. Yang mampu member sedikit usrah usai solatku. Mampu membahagiakan aku dan membimbingku ke jalan keredhaanNYA.

Ya Allah, kabulkanlah permintaan hambaMu ini.
.

Sunday, April 28, 2013

It's FINAL dude!



.

Assalamualaikum.


Got nothing to say more. Two weeks of penderitaan came by. A week had been past. Now on the second week. Got three papers more. Wish me luck huh ;)


Tata. Toodles ;)

Saturday, March 02, 2013

final semester yang tak so final :D

.

Salam. And Hi ;)


Ohhh, lama sangat tak usik blog ni kan. Ingat bila blog dibiar usang lapuk camni, takdelah visitor ke apa. Rupanya gigih jugak blog ni ada visitor. Kihkihkih :P Hurmm, about mostly tiga bulan rasanya dah biarkan blog ni meng-usang-kan diri beliau. sarangg.. , eh taknak guna sarang lah. itu semua ayat cliche blogger lain. hahah. okey, kandang kandang ayam pon lagi bersih tahu? haahhaha. aduhaii, nasiblah si cipantonggek nih dapat owner tak berguna semacam saya. Kahkahkah *gelak dekat diri sendiri*


Ikutkan, banyak gila nak cerita dalam ni. Mana tak, berzaman nokss aku tak update. Tapi dah malas kan, nak buat cemane? Ye dakk? hahah. *saja guna ayat Pn Adiani*  So, dengan landasan kemalasan aku tu, apa yang aku dah rangka rangka nak cerita pun dah banyak lost in memory derr. Adoi. Kena lah carik idea baru kenss?


What if aku cerita pasal study aku? Ahhh, lantaklah kalau kau cakap meluat nak dengar. Kesah pulak kan aku nak ikut cakap kau. Ni blog siapa kan? Hahaha *gelak keji*  Okey, back to the mainstream. Mainstream hotakk lu lah der. Main story lah maksud aku. This semester, iaitu semester ke-enam aku dah bergelar student in Diploma of Mechanical Engineering. Perghhh, daebakk~ bunyi gempak je lahkan. Budak engineering kotss. Mechanical pulak tuhh. Course yang ciput nak mati gigirl nye. Hahahah. *masuk gua tutup sendiri*


le me ;) semalam pergi jusco, takdop keja :P

So, it is supposed to be my final semester la. Ye la, dah tiga tahun kan jadi pemastautin negeri Kedah ni haa. Tapi semua yang kita rancang tak semestinya akan berada di correct path. Sometimes memang akan tergelincir sedikit sebanyak. Nak lagi bila diri kita ni khilaf dalam melakukan sesuatu. So do I. One secret that I will tell you is, this semester, the supposed to be my final semester will not going that way. Aku akan extend one semester. Yess, actually it is really hard to accept doh. Kawan sekelas yang lain dah habis study, kita terkincit lagi satu semester.


And most the saddest part bila jumpa Penasihat Akademik which so called PA kelas, dia cakap yang kemungkinan besar those students yang extend semester will not going to having a same graduation ceremony sekali dengan yang actual. Ehh, faham tak? Kiranya kan, aku and the others yang extending semester ni takkan grad sekali dengan budak kelas yang bijak bijak tu :( Kitorang maybe kena tunggu another year for the graduation ceremony. Ya Allah, sedih sangat tahu? Time tulah rasa kenapa tak reti nak study rajin rajin.


Mesti ada yang mengata kan dekat aku? Yelah, gila tak pandai kan siap kena extend semester. Yess, thank you for those cacian. Sebab benda ni aku dah lalui pun dengan ada sorang makcik aku ni yang gila condemn aku sebab dapat tau aku ada failed a few subjects. Mula lah dia bandingkan aku dengan anak dia. Apa yang aku mampu balas is, 'Makcik, saya bukan nak berlagak. Tapi saya ni  belajar dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal. Anak makcik yang konon hebat tu ambil jurusan Information Management kan? Ohh, yang lepas graduate boleh kerja kat perpustakaan tu kan? Saya paling cikai pun kalau extend ni, habis graduate jadi technician yang mana saya boleh demand gaji paling cikai RM1.5K. :) Ohh, makcik kutuk saya, mungkin anak makcik lupa cerita kot tentang jauhnya taraf perbezaan pelajaran kami'. Okey, aku cuma balas dalam hati. Karang cakap betulbetul, mahu kena cop kurang ajaq. Hahahaha


So, aku sangat tak kesah orang nak kutuk ke apa. Sebab aku rasa aku dah try. And yes, Dalam Mechanical Engineering, the stupid basic things yang kau kena pegang and mesti kuat ialah Add Maths and Physics. Both of those subjects aku just dapat biasa je. Mathematics aku sangat lemah. So please don't expect me mampu buat semua. Tau tak senarai subjek aku semua killer nak mampuihh? Haihhh. Gerammm cheq!


I think, better aku stop now. Sebab aku dah penat. Hahaha. And korang pun bukan nak baca sangat aku merapu kan >.< Hope to see you in next entry :)

xoxo :*